Raste interes poslodavaca za fleksibilnim oblicima rada, predvodnici Ina, RBA i Ericsson

Tomislav Pancirov

Sve više se traži, piše i govori o radu od kuće ili drugog izdvojenog mjesta rada

“Fleksibilnost na radnom mjestu je već sad, a naročito u budućnosti, ono što će se sve više zahtijevati od svih dionika u radnom procesu.” Piše u današnjoj objavi  Poslovni dnevnik gdje se osvrće na rad od kuće.

Sve više raste potreba za fleksibilnim oblicima rada, gdje zaposleni rade od kuće ili nekog drugog izdvojenog mjesta rada. Velike tvrtke, kao što su Ina, RBa ili Ericsson, predvode svojim primjerom. Kako čitamo, te velike tvrtke razradile su i operativni okvir i pravni okvir za takav rad. Točno se zna tko kada kako i koliko može raditi. Sigurni smo da su njihovi pravni timovi, sve dokumente uskladili sa nadležnim zakonodavstvom.

Rad od kuće

Mi se pitamo šta je sa svima onima koji nemaju timove pravnika, a imaju istu ili sličnu praksu. Rade ljudi od kuće ili nekog drugo mjesta i u drugim manjim tvrtkama. Imali smo na seminarima tvrtku developere kojima su programeri u kući na jednom kraju grada, a svi ostali u sjedištu tvrtke na drugom kraju grada. Imali smo i izdvojenu proizvodnju i prodaju, ali i tvrtke u kojima zaposleni ponekad, a negdje i redovito rade od kuće. Ne ulazimo u razloge zašto tako rade, ali pravni okvir za svih njih je jednak. Svi moraju imati dokumentaciju u skladu sa zakonom bilo da tvrtka ima jednog, deset ili 750 zaposlenih.

Edukacije i seminari

Kristijan Plazonic dipl. jurOva tema je vrlo malo zastupljena u sferi seminara i edukacije, kako kaže naš autor g. Kristijan Plazonić: “Seminar razrađuje pravni institut rada kod kuće. Poticajno je ponajprije bilo to što ta tema do sada nije adekvatno bila zastupljena na seminarima. U odnosu na neke druge institute radnog prava vrlo je malo i tekstualno zastupljena u pravnoj literaturi kod nas. Šteta, jer se radi o pravnom institutu za koji poslodavci imaju interes. Uzevši u obzir da je to relativno novi institut radnog zakonodavstva, očito je potrebno još neko vrijeme da taj institut dobije na značaju. Stoga seminarom težimo da sve one poslodavce koji su do sada bili sumnjičavi potaknemo da tamo gdje ima stvarnog opravdanog razloga primjene rad kod kuće”, objašnjava Plazonić. Rad na izdvojenom mjestu rada, a time i rad na daljinu, RH ima uređen u Zakonu o radu, a može se urediti kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu i ugovorom o radu.”

Digitalni nomadi i ne samo oni…

“Smatra da su uredu i fiksno radno vrijeme strast prošlosti, a “open space” prostori koji se prodaju pod ideje suradnje i timskog duha zapravo su samo ušteda poslodavcu uz dokazano veći stres zaposlenicima,” kaže Tomislav Pancirov konzultant za digitalne komunikacije i nastavlja: “Nije li čudno što život većine današnjih radnika funkcionira po dogmama koje su nastale još u doba industrijske revolucije?” pita se Pancirov. Uz to smatra da je sve teže naći kvalificirane zaposlenike koji žele raditi na stari način pa će se i poslodavci, kaže, morati prilagoditi, ” Slažemo se, sve je teže naći zaposlenike, pogotovo dobre i stručne radnike.  Fleksibilnost radnog mjesta postaje sve važnija u redovnim pregovorima o zaposlenju.

Pravni okvir je zapravo jednostavan

Rad od kuće reguliran je zakonom o radu. Propisane kazne su i do 100.000 kuna. Zakonski okvir je, zapravo,  relativno jednostavan. Potrebno je napraviti dokumentaciju i prijaviti je nadležnim institucijama kako bi se osigurao rad u legalnim okvirima.

Vjerujemo da će se sve više i više poslodavaca odlučivati na ovakav pristup i da će se koristiti  rad od kuće ili drugog izdvojenog mjesta rada.

Više o tome kako to ispuniti saznajte na našem seminaru: Rad od kuće i drugog izdvojenog mjesta rada, Mjesta još uvijek ima, ali je broj polaznika ograničen pa vam sugeriramo da se požurite.

Link na originalni članak možete naći ovdje:

http://www.poslovni.hr/hrvatska/raste-interes-poslodavaca-za-fleksibilnim-oblicima-rada-predvodnici-ina-rba-i-ent-348890

 

 

Odgovori