Najvažnije je fleksibilno radno vrijeme, edukacije i rad od kuće

najpoželjnije pogodnosti na radnom mjestu flksibilno radno mjesto i edukacije

Hrvatskim radnicima najvažnije je fleksibilno radno vrijeme, edukacije i rad od kuće.

Sve nam je to poznato, a u ovom članku o istraživanju portala posao.hr je i statistički dokazano.

Iako su fleksibilno radno vrijeme i fleksibilno radno mjesto, pod kojim se prvenstveno misli na rad od kuće, ocjenjeni kao najvažniji, mali je postotak onih koji to i prakticiraju.

Iz jednog drugog istraživanja (kojeg u cijelosti možete pronaći ovdje LINK) prenosimo najčešće razloge zbog kojih se ne prakticira takav oblik rada:

  • Nedefinirana zakonska procedura – 42,6%
  • Strah od gubitka kontrole nad zaposlenicima – 29,1%
  • Komplicirana zakonska procedura – 25,7%,
  • Nejasne prednosti – 25%
  • Odsutnost radnika usporava razvoj inovativnih ideja – 18,9%
  • Industrija/djelatnost – 6,8%

Gubitak kontrole i razmjena ideja je predmet organizacije rada i rješenje je individualno za svakog poslodavca. Zakonski okvir je jasan i može se riješiti u nekoliko jednostavnih koraka, ugovorom ili aneksom ugovora o radu i poštivanjem odredbi zakona o zaštiti na radu. Ovi detalji su, u cijelosti, pokriveni u našem seminaru Rad od kuće – fleksibilno mjesto rada.

Fleksibilnost radnog mjesta je već sada važno, a važnost će i dalje rasti.
Pogotovo sa novim generacijama milenijalaca i ostalih generacija koje dolaze.

Mi vjerujemo da će se sve više poslodavaca morati odlučiti na fleksibilno radno vrijeme, edukacije i rad od kuće, ako žele ostati konkurentni i zanimljivi na današnjem i budućem tržištu rada.

Pravni okvir je zapravo jednostavan

Rad od kuće reguliran je zakonom o radu. Propisane kazne su i do 100.000 kuna. Zakonski okvir je, zapravo,  relativno jednostavan. Potrebno je napraviti dokumentaciju sukladnu Zakonu o radu i Zakonu o zaštiti na radu.

Vjerujemo da će se sve više i više poslodavaca odlučivati na ovakav pristup i da će se koristiti  rad od kuće ili drugog izdvojenog mjesta rada.

Više o tome kako to ispuniti saznajte na našem seminaru: Rad od kuće – fleksibilno radno mjesto, Mjesta još uvijek ima, ali je broj polaznika ograničen pa vam sugeriramo da se požurite.

 

Link na originalni članak možete naći ovdje:

https://www.ictbusiness.info/vijesti/hrvatima-najvaznije-fleksibilno-radno-vrijeme

Odgovori