Excel raspored godišnjih odmora

Excel kalendar godišnjih odmora

Svako ljeto ili prosinac svi imamo potrebu napraviti raspored godišnjih odmora. Netko radi netko je na godišnjem, ali svima nam treba pregledan raspored kada je netko na GO, a kada radi. Excel je dobar alat za napraviti razne stvari. Između ostalog i za napraviti razne vrste kalendara. Pogledali smo na Microsoftovu ponudu predložaka kalendara (ovo je link na istu) i nismo našli pogodan za ovu upotrebu.

Napravili smo jedan koji nam je odgovarao. Kad znate kako to napraviti, tablica se da napraviti za manje od 10 minuta. Tablicu su onda vidjeli naši partneri i njih nekoliko je tražilo da im pošaljemo tablicu na mail da bi je mogli prilagoditi svojim potrebama. Onda smo je odlučili podijeliti sa svima vama.

Ovu Excel tablicu možete preuzeti ovdje: raspored_godisnjih_odmora.xlsx

U tablici možete dodavati ili obrisati redove koji vam ne trebaju, ovisno o broju ljudi ili organizacijskih jedinica koje imate. Dani vikenda, praznika i Godišnjeg odmora su “obojani” u raznim bojama. Dani kada netko radi su bez boje, odnosno bijeli.

Kako smo napravili ovu tablicu – kratko objašnjenje formula i formata:

U redu 6 i 7 su upisani datumi, tako da je prvi datum, onaj u ćeliji B6 i B7 upisan kao 01.07.2019. (u prosincu možete tu upisati 01.12.2019) Sve ćelije desno su napisane kao +1 u odnosu na prethodnu: ćelija C6 ima upisanu formulu =B6+1 i tako redom. Da bi dobili dane u tjednu u redu 6, custom format datuma je postavljen na “ddd”, a da bi dobili dan u mjesecu u redu 7 custom format je napisan kao “dd”. Onda smo dane vikenda obojali u zeleno, praznike 05. i 15.08 u crveno. Dane godišnjeg obojate npr. žuto. Mi smo označili područje ispisa samo srpanj i kolovoz jer u rujnu nema nikoga na godišnjem, ako vam treba drugačije, a vi promijenite. I to je to, želimo vam ugodan (i što duži) odmor!  

Excel je moćan alat i dio današnje poslovne pismenosti

Excel je moćan alat i poboljšanjem vaših znanja i vještina u korištenju Excela možete značajno unaprijediti vaše poslovne vještine i ostvariti uštede u vremenu potrebno za obavljanje svakodnevnih zadataka.

Kako bi vam pomogli da savladate Excel za vas smo pripremili nekoliko edukacija. Svima je zajedničko da su napravljene da uz minimalan utrošak vremena ostvarite najveću moguću korist.

Naše edukacije iz Excel-a pogledajte u slijedećoj tablici, a više detalja možete pročitati (i prijaviti se) na svakom od linkova:

Naziv edukacije Trajanje Cijena (+PDV)
Excel – ON LINE Seminar Za Poslovne Korisnike ONLINE

740

(akcija do 1.8: 490)

Excel intenzivan tečaj za zahtjevne poslovne korisnike 2 prijepodneva + studijsko gradivo 1.390
Excel – rad s velikim količinama podataka i Business Inteligence 1 dan 1.690
Excel – INHOUSE za zahtjevne poslovne korisnike* (nazovite ili pošaljite mail radi dogovora) po dogovoru 6.000 – 15.000

 

Odgovori