Rad od kuće u IT sektoru

Rad od kuće

Većina ljudi koji nisu tehnološki potkovani misle da za njih nema mjesta u IT industriji. No, to je daleko od istine; IT tvrtke, osim IT odjela imaju i druge odjele: HR, prodaju, logistiku, marketing I financije. Rad od kuće u IT sektoru sve je više prisutan, pa ako IT tim radi od kuće, velika je mogućnost da i ostali mogu raditi na daljinu. Prema pisanju Forbesa, postoji barem pet, ako ne i više poslova u IT industriji, koji se mogu raditi od kuće:

1. IT Headhunter/HR Specialist

Mnoge IT tvrtke imaju angažirane HR agencije, no raste i broj headhuntera koji rade kod kuće ili na daljinu. Ne morate biti stručnjak za tehnologiju, ali svakako morate poznavati industriju. I zato što IT sektor brzo raste morat ćete imati na oku vještine zaposlenika te njihove ocjene i certifikate.

Druge tvrtke angažiraju HR specijaliste na rad na daljinu za različite zadatke: razvoj HR politika i procedura, benefite, priručnike za zaposlenike, osposobljavanje i razvoj, itd. Prosječna satnica za rad od kuće headhuntera iznosi od 20 do 50 dolara, a godišnja plaća za HR konzultante od 65 do 70 tisuća dolara.

2. Računovođa


Postoji razlika između osnovnih knjigovodstvenih poslova i samostalnih računovodstvenih servisa. Za manje složene financijske procese postoji mnogo različitih softwarea, dok se računovođe zapošljavaju za složenije procese, kao što su auditi, due dilligence, upravljanje platnim listama, itd. A da bi mogli raditi od kuće kao računovođa potrebno je imati CPA licencu.

3. Specijalist za digitalni marketing/ Konzultant


Za IT tvrtke je jedno napraviti sjajan software ili aplikaciju, no kako ih plasirati na tržište druga je stvar. Za mlade tehnološke startupove mudro je i često neizbježno angažirati stručnjake za digitalni marketing, ako žele dovesti svoje proizvode do krajnjih kupaca.

4. IT prodajni stručnjak


Većina IT kompanija ima korisnike iz cijeloga svijeta. Takva poduzeća često zapošljavaju prodajne predstavnike na lokacijama gdje se nalaze njihovi kupci, a da pritom ne otvaraju urede u tim mjestima.


5. Konzultant za osposobljavanje i razvoj


Mnogi kažu da se tehnologija razvija brže nego što možemo ići s njome u korak. Za IT tvrtke to znači da stalno moraju ulagati u obrazovanje i razvoj talenata, od kojih će neki biti zaposleni u uredu, a većina raditi od kuće.

Stoga, ako želite raditi od kuće, preporučamo da potražite posao u IT tvrtci. A više o radu od kuće možete saznati na našem seminaru Rad od kuće – fleksibilno radno mjesto: zakonski okvir.

Odgovori