5 načina kako HR može biti podrška zaposlenicima

rad od kuće

Osnivač platforme wellness na radnom mjestu, savjetuje pet načina kako održati motivaciju i posvećenost zaposlenika za rad od kuće. Nekim su organizacijama već od ranije poznati pojmovi „hot-desking“, fleksibilni radni sati i rad od kuće. Ove su oblike rada u posljednjih pet godina poslodavci počeli nuditi svojim zaposlenicima kao još jedan od načina da povećaju i zadrže zadovoljstvo na radnom mjestu, a ujedno i kako bi privukli i najbolje kandidate na deficitarnom tržištu potencijalnih zaposlenika.

Unatoč tome, brojne su organizacije koje su pojavom pandemije Covid-19 prisiljene organizirati rad od kuće, te se s ovim oblikom rada susreću po prvi puta.

Unatoč svim prednostima, rad od kuće ima i svojih negativnih strana te se pojavljuju i neki novi obrasci, pa tako ima zaposlenika koji se osjećaju manje povezani sa svojim nadređenima te sami sa sobom. Danas se s ljudima možemo povezati lakše nego ikada, a kvaliteta i načini komuniciranja na daljinu također se unapređuju.

Rad od kuće

Istraživanja pokazuju kako su zaposlenici koji rade od kuće obično zadovoljniji od kolega koji imaju manje radne fleksibilnosti, no ukoliko se ne osjećaju povezanima sa svojim kolegama, zadovoljstvo ipak izostaje. Stoga HR treba osigurati da se kod zaposlenika zadrži osjećaj povezanosti.

Kako bi razumjeli potrebe zaposlenika koji rade od kuće, važno je vidjeti što je to što bi im moglo nedostajati u ovom obliku rada:

  • Socijalni kontakt s kolegama
  • Face-to-face suradnja i timska dinamika
  • Slobodno vrijeme izvan ureda s kolegama
  • Izgradnja odnosa i prijateljstva
  • Sudjelovanje u odlučivanju
  • Osjećaj da su cijenjeni

Kako HR i menadžment mogu osigurati da se zaposlenici koji rade od kuće osjećaju zadovoljno i uključeno?

Aktivnosti u zajednici i volonterski rad


Pomozite zaposlenicima pronaći aktivnosti, mogućnosti za volonterski rad i događanja u kojima mogu sudjelovati. Volontiranje i događaji unutar zajednice u kojoj se zaposlenici nalaze povećavaju osjećaj pripadnosti, povezanosti, svrhe i osobne vrijesnoti kod zaposlenika.

Cijenite rad zaposlenika i zahvalite im


Mali pokloni i/ili zahvalnice odličan su način da pokažete zaposlenicima kako mislite na njih bez obzira na udaljenost. Pošaljite im nešto opipljivo, poput uredskog pribora ili dodataka za gadget-e.

Organizirajte edukacije i team-buildinge kroz webinare


HR treba prepoznati važnost uključivanja zaposlenika u različite oblike edukacija. Budući da je kretanje ograničeno, kao i ponuda otvorenih treninga i seminara, za zaposlenike je moguće organizirati treninge on-line. Brojne su se edukacijske kuće vrlo brzo prilagodile novoj situaciji te u ponudi imaju edukacije koje se po vrlo prihvatljivim cijenama mogu odvijati on-line. Iskoristite vrijeme smanjenog opsega poslovanja, ojačajte svoje timove omogućivši im osobni razvoj te tako investirajte u svoje buduće poslovanje.

Ostanite povezani digitalno


Povezanost u ovim uvjetima omogućena je pomoću alata poput Google Hangouts-a, Zoom-a, Slack-a i Teams-a. Isplanirajte vrijeme za online sastanke sa svojim timovima najmanje jednom tjedno te im na taj način pokažite kako ste spremni pružiti im podršku i odgovoriti na eventualna pitanja. Vodite primjerom i uključite cijeli tim.

Rezervirajte vrijeme za izgradnju odnosa

Ako se vratimo na potrebe zaposlenika koji rade od kuće, vidimo da im najviše nedostaje izgradnja odnosa. I ovo možemo odraditi digitalno, a pomaže i ako dodamo malo kreativnosti i zabave. Na primjer, za timove organiziraje 15 minutne on-line pauze za kavu jednom tjedno.

Uz ispravne inicijative organizacija, timovi koji rade na daljinu, mogu biti jednako efikasni, ako ne i više, kao i timovi koji rade pod zajedničkim krovom.

HR treba poduzeti proaktivne aktivnosti u cilju motivacije i podrške zaposlenicima. Poduzimanjem aktivnosti navedenih u ovom članku, poslodavci mogu utjecati na mentalno zdravlje svojih zaposlenika, zadovoljstvo i povećanje produktivnosti istovremeno.

Izvor: Human Resource Director (www.hcamag.com)

Ako vas zanima kako organizirati rad od kuće i kako koristiti IT alate, naručite naš online seminar Rad od kuće u izvanrednim okolnostima – IT segment.

Odgovori