Gordan Krčelić

Gordan Krčelić autor-predavač edukacijE.hr

Gordan Krčelić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 1997. godine, a ranije stekao i stručni naziv inženjer strojarstva na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu 1995. godine, oboje na Sveučilištu u Zagrebu. Upisao je poslijediplomski doktorski studij na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Ima više od 20 godina iskustva u radu na poslovnim procesima i poslovnim sustavima u vodećoj telekomunikacijskoj kompaniji u Hrvatskoj. Od 2008. godine certificirani je Six Sigma Green Belt voditelj projekata, a 2009. godine stječe PMP certifikat. Radeći na brojnim projektima poboljšanja poslovnih procesa 2010. godine stječe Six Sigma Black Belt certifikat, a 2015. godine i CSM u agilnom vođenju projekata. Zadnjih pet godina član je užeg steering tima koji planira i vodi infrastrukturne programe i projekte izgradnje telekomunikacijske infrastrukture u pristupnoj bakrenoj i optičkoj mreži u kojima sudjeluje kao E2E poslovni analitičar i PM projektnih streamova. Održavao je interne Six Sigma edukacije, bio mentor Six Sigma Green Belt voditeljima projekata, pružao konzultantske usluge s područja upravljanja promjenama i vođenja projekata, te držao predavanja na konferencijama i događanjima u organizaciji PMI Chaptera Hrvatska.

U PMI Chapteru Hrvatska član je izvršnog odbora u drugom mandatu, a u trenutnom sazivu obnaša dužnost Dopredsjednika Chaptera. Autor je nekoliko stručnih članaka na temu donošenja odluka u tehnološkim industrijama na temelju podataka, kao i koautor nekoliko znanstvenih članaka na području sustava predikcije i sustava podrške za donošenje poslovnih odluka.

Svoje znanje u vođenju projekata nesebično daje civilnom društvu kao predsjednik amaterskog plivačkog kluba u Puli gdje već sedmu godinu u kontinuitetu djeluje kao predsjednik kluba. Zajedno sa stručnim trenerskim kadrom ponosan je na projekte i programe civilnog društva koje duži niz godina vodi u suradnji sa Ministarstvom obrazovanja i sporta, Središnjim državnim uredom za sport, gradovima Pula i Vodnjan i općinom Fažana.