Ivana Radić

Ivana Radic

Ivana Radić rođena je u Zagrebu 1976. godine. Školovala se za profesoricu filozofije i hrvatske kulture, a potom je magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i postala magistra znanosti iz područja marketinga. Dodatno se školovala u Londonskoj školi za odnose s javnošću, te se 2016. godine licencirala za provedbu metode Alpha group i Mastermind tehnike, tvrtke Noble Manhattan Coaching ltd., vodeće svjetske korporacije u području coachinga.

Koautorica je dvije knjige „Ja (ne) mogu biti poduzetnica“ i „Bez problema do rješenja“  motivacijskih priručnika za sve koji se žele upustiti u poduzetničke vode ili se prisjetiti vlastitih poduzetničkih izazova.

Svoju poslovnu karijeru započinje u velikoj građevinskoj kompaniji u Zagrebu, gdje se u početku bavila pripremom velikih međunarodnih projekata, korporativnim edukacijama, odnosima s javnošću i marketingom.

Nakon korporativnog iskustva kreće u poduzetničke vode kao Business therapist te osniva tvrtku Present communications d.o.o. čiju osnovnu djelatnost čine poslovno savjetovanje i edukacije, namijenjene direktorima malih i srednjih poduzeća, s ciljem unapređenja njihovog poslovanja. Osim edukacijama i savjetovanjem, nastavlja se baviti poslovima odnosa s javnošću te ponudi svojih usluga dodaje organizaciju konferencija i drugih događanja kao i marketinške usluge te prodaju.

2017 godine osniva udrugu Međunarodna mreža poslovnih žena, s ciljem osnaživanja i potpore ženama u poduzetništvu. Kroz razna predavanja, svoje znanje i iskustvo često prenosi upravo ženama koje pokušavaju krenuti sa svojim poslovanjem ili su već krenule, ali su im potrebni dodatni poticaji i vještine. Usmjerena je i na žene koje su već dugo u biznisu, ali im je potreban drugačiji pogled na njihovo poslovanje. Surađuje s regionalnim asocijacijama žena na osnaživanju i projektima za žene.

Ivanin moto je: „Ne budite dobri – budite najbolji!“, a njen životni cilj je pomoći ljudima da ostvare svoje snove, prepoznaju u čemu su najbolji i tako postanu uspješni.