e-Residency i otvaranje tvrtke u Estoniji

e-residency tvrtka u Estoniji edukacijE.hr
740,00kn

Hrvatska je, proteklih godina, napravila više iskoraka u smjeru pojednostavljenja administracije i pojednostavljenja poslovanja. Spomenimo: hitro.hr, uvođenje e-računa, pojava j.d.o.o.-ova, e-potpisi i certifikati. Banke sa internet bankarstvom nastoje držati korak sa potrebama modernog poslovanja. Nažalost, potrebe modernog poslovanja, pogotovo, novih e-poduzetnika rastu puno brže nego se stvari mijenjaju. Administrativno, birokratsko i bankarsko okruženje najveća je prepreka upravo onim najmanjima i onima koji tek počinju ili bi htjeli probati. Tvrtke sa više zaposlenih koje rade duže vremena „uspijevaju“ se naviknuti i prilagoditi poslovnom okruženju.

Najveći problem imaju „solo“ poduzetnici (ne nemaju veze sa Han Solom iz Star Wars-a), odnosno samozaposleni freelanceri odnosno nezavisni profesionalci ili slobodni stručnjaci kako ih nazivaju. Prema navodima Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca u Hrvatskoj ih ima oko 200.000. Velik je broj i onih koji imaju neku ideju i rado bi se okušali u poduzetništvu, ali je otvaranje tvrtke ili obrta ili naplata isključivo preko autorskih i sličnih ugovora nepremostiva prepreka i obeshrabrujuća realnost.

Ovi solo poduzetnici, već nekoliko godina imaju i alternativno rješenje na raspolaganju: estonski E-residency program. E-residency je zapravo dozvola Estonije za poslovanje i otvaranje tvrtke u Estoniji. Tvrtke u Estoniji, članici EU, imaju mogućnost potpune digitalizacije poslovanja odnosno sve mogu raditi online, od osnivanja tvrtke, preko redovnog svakodnevnog poslovanja do predaje izvještaja i eventualnog gašenja tvrtke. Poslovanje, izdavanje ponuda i računa kao i naplaćivanje je maksimalno pojednostavljeno i prilagođeno digitalnom poslovanju i online radu. Računovodstvo, obračuni poreza i slične obaveze su maksimalno pojednostavljene i uz minimalan honorar se mogu prepustiti tvrtkama specijaliziranim za e-rezidente i njihove tvrtke. Vama ostaje da se fokusirate na svoj posao i ono što najbolje radite, sve ostalo prepustite drugima.

Estonski e-Residency program omogućuje dobivanje statusa e-Residenta te pokretanje tvrtke u naprednom, kompetentnom okruženju, i to kompletno on-line i , naravno, legalno.

Course Content

Total learning: 15 lessons Time: 10 weeks

Instructor

0.0

0 rating

5 stars
0%
4 stars
0%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 star
0%
740,00kn