Kako dobiti COVID-19 zajam

COVID-19 zajam

Tko i kako može dobiti COVID-19 zajam, saznajte na našoj edukaciji: video objašnjenja dostupna na zahtjev, pitanja stručnjacima, primjeri dokumentacije

Kako dobiti COVID-19 zajam

Od 09.12.2020 ponovno je dostupan COVID-19 zajam za obrtna sredstva.

 

Ako ste mikro, mala ili srednja tvrtka i zatvoreni ste odlukom stožera ili imate pad od 60% ili više u odnosu na prošlu godinu, možete se prijaviti za ovaj zajam.

Mi vam predlažemo da se prijavite za zajam. Ako vam ne bude trebao, uvijek ga možete vratiti, troškovi su zanemarivi. Ukoliko vam ipak zatreba, bolje da vam je potreban novac odmah dostupan – na vašem računu, jer ovaj i ovakav zajam, po isteku trajanja ponude, vjerojatno više nikada neće biti dostupan.

Travanjski COVID-19 zajam zatvorio se za prijave u roku od nekoliko tjedana. I ovaj će se brzo zatvoriti. Vrijedit će do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31.12.2020.

Ako ste na proljeće bili odbijeni, pokušajte ponovno sada. Nekoliko je dobrih razloga za to.

 • Još uvijek je dostupno više od milijarde kuna
 • Prijavitelja je znatno manje nego proljetos što znači da je veća mogućnost da ovog puta uspijete čak i ako ste proljetos bili odbijeni.

Dosad je zaprimljeno 1800 zahtjeva, od čega je 570 riješeno, a samo 270 njih pozitivno odobreno, što znači da je prolaznost svega 47,37%. (izvor ministar Ćorić)
Možemo zaključiti da će mjera potrajati barem još cca 3-4 mjeseca. Ostalo je još dosta novca predviđenih za ovakve zajmove. Prijavite se, ali prije toga saznajte kako to učiniti pravilno!

IPAK PRIPAZITE:

Prošli puta, u travnju, mogli ste poslati nekompletnu prijavu, a analitičari Hamaga bi vas kontaktirali i tražili nadopunu dokumentacije. Sada će se takve prijave automatski odbijati bez mogućnosti popravka!

 

COVID-19 zajam nepotpuni će biti negativni

 

Uvjeti za COVID-19 zajam

Ovaj zajam iznosi do 380.000 kuna, kamatna stopa 0,25%, rok korištenja je 6 mjeseci, a otplata do 5 godina uz poček do 12 mjeseci. 

Zajam možete dobiti ako ste mikro, mala ili srednje velika tvrtka koja je aktivno poslovala najmanje 3 mjeseca u 2019. godini i ako ste:

 • zatvoreni Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 27. studenoga 2020. godine,
 • ili ste u 2020. godini ostvarili pad prihoda od 60% i više u odnosu na 2019. godinu
 • u 2020. godini ostvarila pad prihoda od 20 posto i više u odnosu na 2019. godinu, a koja su sa potpomognutih područja prema indeksu razvijenosti, odnosno, jedinice lokalne (regionalne) samouprave razvrstane u prvu skupinu sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti, a to su Brodsko -posavska županija, Bjelovarsko – bilogorska županija, Ličko-senjska županija, Vukovarsko-srijemska županija, Sisačko-moslvavačka županija i Virovitičko-podravska županija.

Ovim zajmom prihvatljivo je financirati ulaganja u obrtna sredstva, uključujući PDV. To znači plaće, režije, najamnine i druge slične fiksne mjesečne troškove.  COVID-19 zajam nije namijenjen za refinanciranje postojećih kreditnih obveza/leasinga  te plaćanje obveza nastalih prije 2020. godine, kao ni refundaciju prethodno plaćenih obveza. Kontrolira će se vršiti na način da ćete sredstva dobiti na poseban, za tu svrhu otvoren, račun s kojeg će se posebno evidentirati i kontrolirati isplate.

Instrument osiguranja je zadužnica korisnika zajma (tvrtka primatelj zajma).

Treba li vam ovaj zajam?

Treba li vam ovaj zajam ili ne odlučite sami. Radi se o kreditu i dobivena sredstva morat ćete vratiti u dogovorenom periodu, no uvjeti su vrlo povoljni. Ovim zajmom možete premostiti 6 mjeseci fiksnih troškova poslovanja ( do 380.000 kuna). Plaćanje fiksnih troškova; plaća, najmova, režija ići će s posebnog računa, a na vašim računima ostat će novac kojim biste inače obavljali ova plaćanja.

Ukoliko se predomislite, uvijek imate opciju odustajanja, npr. ne ispuniti zadužnicu ili ne poslati dokumentaciju. Čak i jednom kada dobijete zajam ostaje vam opcija vratiti novac i zatvoriti kredit prije isteka roka.

Kako se prijaviti?

Ako se želite prijaviti to možete učiniti isključivo online:
ZAHTJEVI SE ZAPRIMAJU OD 09.12.2020. od 08:00 sati isključivo putem sustava za on-line prijavu.

Dokumentaciju i informacije za COVID-19 zajam možete pogledati na HAMAG ovim stranicama.

UPOZORENJE: Velik broj dosadašnjih prijavitelja “zapeo” je na popunjavanju dokumentacije, pogotovo na izradi plana rada i financiranja. Ne gubite vrijeme na proučavanje objašnjenja i informacija te ne riskirajte krivo popunjavanje dokumentacije jer će nepotpunu dokumentaciju ovog puta odbijati bez mogućnosti ispravka i ponovne prijave.

Prijavite se na našu edukaciju i aplicirajte uspješno za:

COVID-19 zajam –  prosinac 2020.

Sadržaj edukacije:

 • Online video prezentacija s objašnjenjima postupka i pravila
 • Potrebna dokumentacija za podnositelje zahtjeva – objašnjenja i upute za izradu i pribavljanje
 • Popunjavanje obrazaca: COVID19 Poslovni plan kroz pitanja
 • Obrazac – Izjava o utvrđivanju statusa subjekta malog gospodarstva
 • Obrazac – Tablica kreditne zaduženosti
 • Link i šifra za ulazak na live webinar 15.12.2020. od 14:00-16:00 s odgovorima na vaša pitanja
 • Link i šifra za ulazak na live webinar 22.12.2020. od 14:00-16:00 s odgovorima na vaša pitanja
 • Pitanja i odgovori

Cijena ove edukacije je 980 kn + pdv.

Želite pogledati kako izgleda ova edukacija? Kliknite na link:

Preview edukacije

 

Prijavite se tako što ćete gore desno kliknuti na button “Prijavi se” (poput ove sličice dolje) i ispuniti online formular za prijavu.

 • Odmah po ispunjenoj prijavi dobit ćete našu ponudu za uplatu. Po evidentiranoj uplati dobit ćete uputu i link za ulazak na naše stranice nakon čega ćete moći pogledati video s objašnjenjima. Tu ćete pronaći primjere ispunjene dokumentacije sa svim potrebnim uputama i pojašnjenjima.
 • Upite možete slati mailom na info@edukacije.hr.
 • Svi prijavljeni će dobiti poziv na zoom webinare 15. i 22.12 od 14-16h gdje će naša predavačica Kristina Androlić i urednik Siniša Bronić uživo odgovarati na vaša pitanja.

Posljednji poziv: prijavite se odmah i budite brzi!  Travanjski zajam se potrošio u svega nekoliko tjedana!

Želimo vam da što prije dobijete ovakav mail (mi smo dobili) odobrenja za COVID-19 zajam:

 

Ako vas zanima HAMAG zajam, ovdje možete pronaći kako doći do povoljnih HAMAG ESIF zajmova za investicijska sredstva. Kliknite na ovaj link:

Kako do zajmova HAMAG-a

 

 

 

 

 

 


Trajanje
60
Predavač
Kristina Androlić
 
Siniša Bronić
Cijena
980,00 + PDV

Podijelite na društvenim mrežama
Za dvije ili tri osobe iz iste tvrtke na istoj edukaciji – 10% popusta.
Fizičke osobe – 25% popusta na sve naše proizvode.
Humanitarne i neprofitne udruge – 50% popusta na sve naše proizvode.