E-zbirka dokumenata za PR odjele

E-zbirka dokumenata za PR

Olakšajte si i ubrzajte svakodnevni rad uz našu, jedinstvenu na tržištu, E – zbirku dokumenata za managere i djelatnike PR odjela  u kojoj su (uvijek i svugdje) dostupni svi dokumenti koji će vam ikada zatrebati.

E-zbirka dokumenata za PR odjele: Gotovi obrasci spremni za download i popunjavanje uz objašnjenje i napomene + e-mail konzultacije s autorom- PR stručnjakom Stankom Borićem.

Svaki djelatnik odjela za odnose s javnošću i medijima (ili marketinga) zna koliko su brzina i točnost važni. 

Problem nastaje kada se u kratkom vremenskom periodu mora odjednom napisati velik broj raznih poziva, priopćenja, izjava, odgovora, govora, korektura, autorizacija, ispravaka i sl. 

Svaki od tih dokumenata mora biti napisan po strogo definiranim pravilima (i pritom ne mislimo samo na gramatička i pravopisna pravila), što vam ova E-zbirka dokumenata za PR omogućava.

Svi dokumenti i objave PR odjela (odjela odnosa s javnošću) moraju:

 • sadržavati samo koncizne, stoputa provjerene, točne, nedvosmislene, svima razumljive informacije
 • moraju stići na vrijeme na točne i ažurirane adrese
 • pravilno odabranim kanalima
 • i to sve u unaprijed određenim formatima koji su novinarima, urednicima i svima ostalima koji će ih čitati i koristiti jednostavni i brzi “za konzumaciju”.

Posebice je sve to bitno kada se radi o komunikaciji s medijima.

Svaki PR-ovac (djelatnik odjela odnosa s javnošću) zna na kakva priopćenja ili pozive mediji reagiraju (onako kako PR-ovci žele), a kakva obično završe u „košu za smeće“.

E-zbirka dokumenata za PR –  jedinstvena na tržištu

Olakšajte si i ubrzajte svakodnevni rad uz našu, jedinstvenu na tržištu, E – zbirku dokumenata za managere i djelatnike odjela odnosa s javnošću i medijima u kojoj su:

 • (uvijek i svugdje) dostupni svi dokumenti koji će vam ikada zatrebati
 • uz jednostavna i kratka objašnjenja i napomene kako koji dokument koristiti i prilagoditi svakoj pojedinačnoj situaciji.

Zbirka je izrađena tako da je dovoljno „skinuti“ na svoje računalo, tablet, mobitel… željeni primjerak dokumenta (priopćenja, poziva, adreme, autorizacija, objava na društvenim mrežama, primjerci novinarskih pitanja i (ne)poželjnih odgovora…) te, uz pomoć napomena i savjeta autora-ukoliko zatrebaju, popuniti vlastitim informacijama i poslati na željene adrese, željenim kanalima.

 • Budite spremni u svakom trenutku na svaki mogući izazov

 • uštedite vrijeme i trud

 • olakšajte i ubrzajte posao

 • te oslobodite vrijeme za značajnije projekte.

E-zbirka dokumenata za PR je namijenjena:

-managerima i djelatnicima odnosa s javnošću i medijima, marketinga, odjela internih i eksternih komunikacija, glasnogovornicima, vlasnicima i direktorima malih i srednjih poduzeća koji nemaju vlastite pr odjele, svima zainteresiranima.

Sadržaj:

 • Primjerak/špranca (spremna za skidanje i popunjavanje) poziva za medije za: konferenciju za medije, za event u organizaciji tvrtke
 • Priopćenja za medije i javnost (spremna za skidanje i popunjavanje) za:  predstavljanje rezultata poslovanja, za predstavljanje novog proizvoda ili usluge, za predstavljanje novootvorenih pogona/skladišta/poslovnih prostora, za predstavljanje preuzimanja i akvizicije, za predstavljanje dobivenih nagrada, za predstavljanje novih zapošljavanja, za obavijest o promjeni članova i vodstva uprave…
 • Primjerak/špranca (spreman za preuzimanje i popunjavanje) zahvale za dolazak na događaj ili konferenciju za medije uz sažetak zbivanja i biografije, citate i fotografije prisutnih (vip)uzvanika i govornika
 • Primjerak adreme (popisa kontakata medija)
 • Savjeti kako izvježbati kvalitetno odgovaranje na novinarska pitanja (ona koja pristignu e-poštom, telefonom, uživo…)
 • Primjeri objava na društvenim mrežama poput Facebooka, Linkedina, Twittera, Instagrama (uz savjete i napomene koliko često, što, kako i gdje objavljivati, s koliko znakova, fotografija i videa…)
 • Autorizacija intervjua ili izjave za medije (kako se radi i izgleda)
 • Primjerak ispravka netočnog navoda u tiskanim i/ili digitalnim medijima  
 • Popis pitanja na koja organizacija mora, a na koja ne mora odgovoriti – prema Zakonu o pristupu informacijama
 • Primjerak priopćenja o kriznoj situaciji 

SVAKI PRIMJERAK IZ E-ZBIRKE DOKUMENATA DOLAZI UZ SAVJETE, NAPOMENE, FUSNOTE I POJAŠNJENJA NA ŠTO PRIPAZITI TIJEKOM PISANJA ISTOG, ŠTO JE PREPORUČLJIVO, A ŠTO NIJE, ŠTO TREBA IZBJEGAVATI I SL.

Uz narudžbu ove zbirke dobivate i video seminar Krizno komuniciranje.

Uz pomoć ovog VIDEO SEMINARA, ODMAH DOSTUPOG, saznajte sve o kriznom komuniciranju te internoj i eksternoj komunikaciji. Ne propustite saznati kako upravljati kriznom komunikacijom te izbjeći dalekosežne posljedice za vas i vašu tvrtku ili instituciju!

Ako želite poslušati ovu tematiku uživo, prijavite se na dvodnevnu edukaciju Odnosi s javnošću i medijima.

Više informacija o Zakonu o pravu na pristup informacijama pročitajte ovdje.

Autor
Stanko Borić
 
Cijena
980,00 + PDV
Podijelite na društvenim mrežama
Za dvije ili tri osobe iz iste tvrtke na istoj edukaciji – 10% popusta.
Fizičke osobe – 25% popusta na sve naše proizvode.
Humanitarne i neprofitne udruge – 50% popusta na sve naše proizvode.