Zbirka dokumenata za PR odjele

E-zbirka dokumenata za PR

PR vaše tvrtke vam je važan? Preuzmite našu Zbirku dokumenata za PR odjele i olakšajte rad svojim ljudima. Uz naše razrađene obrasce, primjere i upute predstavite se javnosti u najboljem mogućem svjetlu. Kliknite mišem – postanite PR velemajstori.

Zbirka dokumenata za PR odjele: Gotovi obrasci spremni za download i popunjavanje uz objašnjenje i napomene + e-mail konzultacije s autorom- PR stručnjakom Stankom Borićem.

Odnosi vaše tvrtke s javnošću su presudni u pozicioniranju na tržištu, predstavljanju potencijalnim zaposlenicima, klijentima i partnerima i zauzimanju opinion maker pozicije u medijima. Tu se ništa ne može prepustiti slučaju. 

Zato preuzmite Zbirku dokumenta za PR odjele koja sadrži sve predloške, obrasce, dokumente, primjere dobre prakse i upute koje će vam osigurati da svoje odnose s javnošću vodite kao prekaljeni profesionalci s decenijama prakse.

Nije jednostavno držati sve konce odnosa s javnošću u rukama – hrpa priopćenja, poziva, zahvala, govora, tekstova za razne medije i formate traže preciznost, brzinu, poštivanje protokola i pravila struke.

U svemu tome lako je propustiti neki detalj, dati polovičnu informaciju ili promašiti zahtjeve medija – i završiti u smeću, umjesto kao važna vijest koja može dosegnuti tisuće ljudi.

Zato vam treba Zbirka dokumenata za PR odjele, jedinstven proizvod na domaćem tržištu koji će služiti kao uporište, oslonac i inspiracija vašim ljudima u dinamičnim poslovima kojima se PR-ovci svakodnevno bave.

Zbirka dokumenata za PR –  jedinstvena na tržištu

Zbirka dokumenata za PR odjele štedi vrijeme, osigurava točnost i omogućava vam:

 • Brzo i lako kreiranje svih potrebnih tipova dokumenata uz pomoć obrazaca i kratkih pojašnjenja – dopunite ih svojim podacima i materijali su u tren oka spremni za slanje
 • Na svaki tip novinarskih upita možete odgovorite u tren oka, s kompetentnim i dobro osmišljenim izjavama, tekstovima i odgovorima
 • Jednostavno ćete uvesti nove kolege u posao ili timski rad – dijeleći materijale, lako će se uskladiti i podijeliti posao
 • Imajući pred sobom našu zbirku, sagledat ćete svu širinu i mogućnosti PR-a da vam donese još više posla, vidljivosti i ugleda

Lako ćete skinuti zbirku na svoje računalo, tablet ili mobitel i pronaći sve potrebne primjerke dokumenata poput priopćenja, poziva, adreme, autorizacije, objava na društvenim mrežama itd.

Pripremili smo i primjere novinarskih pitanja i (ne)poželjnih odgovora) i niz praktičnih savjeta koji će vam uštedjeti vrijeme, trud i učenje na vlastitim pogreškama.

A da biste bili opremljeni za sve scenarije, poklanjamo vam i video seminar Krizno komuniciranje. Upravljajte internim i eksternim krizama bez dugoročnih posljedica po vaše poslovanje i ugled.

Dok Zbirka odrađuje velik dio rutinskog posla za vas, oslobođeno vrijeme uložite u inovativne i kreativne projekte.

Nema potrebe izmišljati toplu vodu – sve je u našoj zbirci, jedinstvenoj na hrvatskom tržištu.

Zbirka dokumenata za PR je namijenjena:

-managerima i djelatnicima odnosa s javnošću i medijima, marketinga, odjela internih i eksternih komunikacija, glasnogovornicima, vlasnicima i direktorima malih i srednjih poduzeća koji nemaju vlastite pr odjele, svima zainteresiranima.

Sadržaj:

 • Primjerak/špranca (spremna za skidanje i popunjavanje) poziva za medije za: konferenciju za medije, za event u organizaciji tvrtke
 • Priopćenja za medije i javnost (spremna za skidanje i popunjavanje) za:  predstavljanje rezultata poslovanja, za predstavljanje novog proizvoda ili usluge, za predstavljanje novootvorenih pogona/skladišta/poslovnih prostora, za predstavljanje preuzimanja i akvizicije, za predstavljanje dobivenih nagrada, za predstavljanje novih zapošljavanja, za obavijest o promjeni članova i vodstva uprave…
 • Primjerak/špranca (spreman za preuzimanje i popunjavanje) zahvale za dolazak na događaj ili konferenciju za medije uz sažetak zbivanja i biografije, citate i fotografije prisutnih (vip)uzvanika i govornika
 • Primjerak adreme (popisa kontakata medija)
 • Savjeti kako izvježbati kvalitetno odgovaranje na novinarska pitanja (ona koja pristignu e-poštom, telefonom, uživo…)
 • Primjeri objava na društvenim mrežama poput Facebooka, Linkedina, Twittera, Instagrama (uz savjete i napomene koliko često, što, kako i gdje objavljivati, s koliko znakova, fotografija i videa…)
 • Autorizacija intervjua ili izjave za medije (kako se radi i izgleda)
 • Primjerak ispravka netočnog navoda u tiskanim i/ili digitalnim medijima  
 • Popis pitanja na koja organizacija mora, a na koja ne mora odgovoriti – prema Zakonu o pristupu informacijama
 • Primjerak priopćenja o kriznoj situaciji 

SVAKI PRIMJERAK IZ ZBIRKE DOKUMENATA DOLAZI UZ SAVJETE, NAPOMENE, FUSNOTE I POJAŠNJENJA NA ŠTO PRIPAZITI TIJEKOM PISANJA ISTOG, ŠTO JE PREPORUČLJIVO, A ŠTO NIJE, ŠTO TREBA IZBJEGAVATI I SL.

Kako izgleda zbirka možete pročitati ovdje: https://www.edukacije.hr/course/e-zbirka-dokumenata-za-odjele-s-javnoscu/

Ako želite poslušati ovu tematiku uživo, prijavite se na dvodnevnu edukaciju Odnosi s javnošću i medijima.

Više informacija o Zakonu o pravu na pristup informacijama pročitajte ovdje.

Autor
Stanko Borić
 
Cijena
980,00 + PDV
Podijelite na društvenim mrežama
Za dvije ili tri osobe iz iste tvrtke na istoj edukaciji – 10% popusta.
Fizičke osobe – 25% popusta na sve naše proizvode.
Humanitarne i neprofitne udruge – 50% popusta na sve naše proizvode.