Zbirka dokumenata za pravne odjele

Zbirka dokumenata za pravne odjele: gotovi obrasci spremni za download i popunjavanje uz objašnjenje i napomene koje je sastavio odvjetnik specijaliziran za radno i trgovačko pravo.

Zbirka dokumenata za pravne odjele

Ne postoji tvrtka i organizacija kojoj ne treba pravnik, a onim većim je potreban čak i cijeli odjel, no potrebe i stvarnost se nerijetko razmimoilaze. Manje tvrtke si uglavnom ne mogu priuštiti internog pravnika, a svako toliko angažirati vanjskog odvjetnika je financijski, vremenski i organizacijski prilično zahtjevno. Čak i veće tvrtke, koje imaju zaposlenog pravnika (ili više njih), tijekom većih i kompleksnijih poslova i projekata trebaju dodatnu pomoć. Zato vam je na raspolaganju naša Zbirka dokumenata za pravne odjele.

U mnogim dijelovima poslovanja pogreške, pa čak i one veće, mogu se relativno brzo i bezbolno ispraviti, no loše odrađeni pravni poslovni te pogrešno sklopljeni ugovori (bili oni radno ili trgovačko pravne prirode) povlače za sobom dugotrajne i skupe posljedice, poput nerealiziranih poslova, projekata, neostvarenih očekivanja pa čak i sudskih tužbi, kazni i sl.

Kako ne biste lutali, tražili i informirali se na krivim mjestima te gradili projekte i poslovanje na pogrešnim informacijama dobivenim iz neprovjerenih i nestručnih izvora, za vas smo, u suradnji s odvjetnikom specijaliziranim za radno i trgovačko pravo, na jednom mjestu prikupili sve ugovore i dokumente koje tvrtke i organizacije najčešće trebaju i koriste u radu te je tako nastala e-zbirka dokumenata za pravne odjele.

Svi su prilozi, ugovori, dokumenti… napisani tako da ih je dovoljno „skinuti“ na svoje računalo, mobitel ili tablet te (uz napomene i objašnjenje autora, ukoliko zatrebaju) popuniti svojim podacima.

Zbirka dokumenata za pravne odjele – koristi za kupce i korisnike zbirke:

• Značajno se smanjuje potreba za angažiranjem vanjskih pravnika i odvjetnika pri sklapanju radnih i trgovačkih ugovora između poslovnih subjekata kao i između poslovnih subjekata i fizičkih osoba (poslodavac – zaposlenik)
• Olakšava se i ubrzava svakodnevni rad i radni procesi pravnih odjela kao i voditelja organizacija ili pojedinih odjela/projekata koji nemaju mogućnost korištenja pravne pomoći i savjeta

Zbirka dokumenata za pravne odjele – sadržaj zbirke:

Uvodnik

DIO 1. RADNO PRAVO

Ugovor o radu na određeno vrijeme
Ugovor o radu na neodređeno vrijeme
Pravilnik o radu
Odluka poslodavca (godišnji odmor, plaćeni dopust i sl.)
Opomena pred otkaz ugovora o radu
Sporazumni raskid ugovora o radu
Redoviti osobno uvjetovani otkaz ugovora o radu
Redoviti poslovno uvjetovani otkaz ugovora o radu
Redoviti otkaz ugovora o radu uvjetovan skrivljenim ponašanjem
Izvanredni raskid ugovora o radu

DIO 2. Trgovačko-pravni dio:

Ugovor o zakupu poslovnog prostora
Ugovor o suradnji
Ugovor o pružanju usluga
Ugovor o kupoprodaji
Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave
Prigovor protiv rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave
Izmjena ugovora
Otkaz ugovora na neodređeno
Raskid ugovora – kršenje ugovora

Olakšajte si i ubrzajte svakodnevni rad uz našu, jedinstvenu na tržištu, Zbirku dokumenata za managere i djelatnike odjela pravnih odjela u kojoj su:
• (uvijek i svugdje) dostupni svi dokumenti koji će vam ikada zatrebati
• uz jednostavna i kratka objašnjenja i napomene kako koji dokument koristiti i prilagoditi svakoj pojedinačnoj situaciji.

Zbirka je izrađena tako da je dovoljno „skinuti“ na svoje računalo, tablet, mobitel… željeni primjerak dokumenta (ugovora, pravilnika, odluke…) te, uz pomoć napomena i savjeta autora, popuniti vlastitim informacijama.

  • budite spremni u svakom trenutku na svaki mogući izazov
  • uštedite vrijeme i trud
  • olakšajte i ubrzajte posao
  • oslobodite vrijeme za značajnije projekte
  • minimalizirajte rizike od eventualnih tužbi, inspekcijskih kaznih i sudskih procesa.

Svaki primjerak iz e-zbirke dokumenata dolazi uz savjete, napomene, fusnote i pojašnjenja na što pripaziti tijekom pisanja istog, što je preporučljivo, a što nije, što treba izbjegavati, kako izbjeći i prevenirati eventualne greške i nezakonitosti…

Kome je zbirka namijenjena?

Svim pravnim osobama, javnim državnim i privatnim organizacijama i tvrtkama, mikro, malim, srednjim i velikim poduzećima.
Voditeljima kadrovskih i pravnih službi, HR menadžerima, direktorima poduzeća, svima zainteresiranima.

Autor: Marko Borsky – diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje radi kao odvjetnik u vlastitom odvjetničkom uredu. Specijaliziran za radno i trgovačko pravo.

Kako izgleda zbirka možete pogledati ovdje: https://www.edukacije.hr/course/e-zbirka-dokumenata-za-pravne-odjele/

Ako vas zanimaju teme iz radnog prava, pozivamo vas na naše seminare:

Radno pravo: najveći problemi i rješenja nakon pandemije

Zlouporaba bolovanja

Više informacija o radnom pravu možete pronaći na poveznici.

Autor
Marko Borsky
 
Cijena
980,00 + PDV
Podijelite na društvenim mrežama
Za dvije ili tri osobe iz iste tvrtke na istoj edukaciji – 10% popusta.
Fizičke osobe – 25% popusta na sve naše proizvode.
Humanitarne i neprofitne udruge – 50% popusta na sve naše proizvode.