Krizni menadžment za male i srednje tvrtke

Krizni menadžment za male i srednje tvrtke

Ova edukacija pruža pregled što je to krizni menadžment i koji su prvi konkretni koraci koje trebate napraviti u situacijama poslovne krize.

Krizni menadžment za male i srednje tvrtke: upravljanje poslovnom krizom i preustroj poslovanja

Kriza vas je možda već pogodila, a možda vam tek dolazi. U cijelom svijetu ova godina će biti zapamćena po krizi koju je za sobom donijela pojava korona virusa i pripadajućih epidemioloških mjera. Nitko ne zna što nas još čeka, ni što je pred nama. Svi se slažu da nam neće biti lako. Slažu se i da nam predstoji pad GDP-a i da nakon pada predstoji rast GDP-a. Ne slažu se koliko bi ta kriza mogla trajati. Svi se ograđuju s nepoznanicama kao što su drugi val pandemije, svjetska recesija ili čak depresija, a od vas se očekuje da radite i da upravljate poslovanjem uz puno nepoznatoga i potencijalno opasnoga.

Dosadašnje krize u Hrvatskoj

Neki od nas se sjećaju sličnih situacija; devedeset i prve (kad je krenuo Domovinski rat), devedeset devete (kad je eksplodirala nelikvidnost u Hrvatskoj), dvije i osme (kad je krenula svjetska kriza i prelila se u Hrvatsku)… Mnoge tvrtke su tada posrnule i propale. Ljudi su izgubi posao i završili na cesti. Mnogi su se izvukli, a neki su krizu iskoristili kao priliku. Metodologiju i alate kriznog menadžmenta mnogi su iskoristili i pripremili i prošli kroz teška vremena, uz minimalne štete i posljedice.

Što je krizni menadžment i tko je krizni menadžer?

Krizni menadžment je teška i obimna disciplina, predaje se na fakultetima, proučava i podučava na studijima poslovnog upravljanja svugdje u svijetu. Krizni menadžeri su cijenjeni i izvrsno plaćeni. Mnogi, pogotovo male i srednje tvrtke, ne mogu si priuštiti iskusnog kriznog manadžera.

Naša edukacija Krizni menadžment za male i srednje tvrtke

Mi smo vam pripremili ovu edukaciju da bi vam približili, sistematizirali i zaokružili ona najkorisnija i najbitnija znanja i iskustva Kriznog menadžmenta. Dolaskom na ovu edukaciju nećete rještiti sve svoje probleme. Krizni menadžment nije čarobni štapić, niti je ova radionica Hogwarts, niti je Dumblodore naš predavač. Zato za ovu našu radionicu možemo reći da je napravljena tako da vam pomogne u upravljanju i preustroju poslovanja u kriznim uvjetima. Predavačica je gđa Kristina Androlić s dugogodišnjim iskustvom u vođenju tvrtki i konzaltingu na razvoju poslovanja i korištenju EU fondova.

Kako izgleda ova edukacija:

 1. Po prijavi na edukaciju, za pripremu i uvod dobit ćete pristup studijskom gradivu – web-skripti koju je napisao Dr. sc.  Jerko Sesartić, dipl. ing.  “Krizni menadžment ili upravljanje poslovnom krizom”
 2. Nakon toga ćete doći na radionicu u trajanju 9:00-16:30 sati gdje ćete zajedno s našom predavačicom Kristinom Androlić i ostalim polaznicima proći kroz temelje kriznog menadžmenta i prvih koraka koje morate napraviti.
 3. Kao polaznik imat ćete pristup zatvorenoj grupi na Linkedinu (grupa samo za polaznike ove edukacije)
 4. Dobit ćete otvorenu mogućnost konzultacije na temu kriznog menadžmenta.

Kome je ova edukacija namijenjena?

Naša edukacija Krizni menadžment za male i srednje tvrtke: upravljanje poslovnom krizom i preustroj poslovanja namjenjena je malim i srednjim tvrtkama koje se nalaze u krizi ili očekuju da bi ih kriza uskoro mogla zadesiti.

Na ovoj edukaciji ćete savladati:

 • Prepoznati vrstu krize i fazu u kojoj se nalazite
 • Analizirati simptome i uzroke krize
 • Kako napraviti potrebnu poslovnu analizu i hitne mjere
 • Kako napraviti plan rješavanja krize

Dodatno:

 • upoznat ćete primjere optimiranja troškova
 • upoznat ćete primjere povećanja prihoda kroz nove niše, proizvode i inovacije
 • upoznat ćete i osnove stečajnog i likvidacijskog postupka

Sadržaj edukacije:

 1. Što je poslovna kriza
 2. Vrste kriza
 3. Prepoznavanje kriza
 4. Uzroci kriza
 5. Mogući scenariji
 6. Vrsta analiza i njihovo provođenje
 7. Plan rješavanja krize
 8. Ponašanje managementa
 9. Načini vođenja
 10. Načini komunikacije
 11. Primjer: (case study)
 12. Pokretanje stečaja i tijek postupka
 13. Pokretanje likvidacije

Termin i mjesto edukacije možete pogledati u zaglavlju desno.
Radionica traje od 9:00 do 16:30, uključujući dvije pauze za kavu i pauzu za ručak.

Cijena: 1.990,00 +PDV, za dvije ili više osoba iz iste tvrtke dajemo 10% popusta.

 • Prijavom na edukaciju dobit ćete pristup studijskom gradivu web-skripti, autora Dr. sc.  Jerka Sesartića, dipl. ing.  “Krizni menadžment ili upravljanje poslovnom krizom”
 • Tiskani materijali se dobivaju na početku edukacije, a uvjerenje o pohađanju na kraju radionice
 • Pristup zatvorenoj grupi na Linkedinu (grupa samo za polaznike ove edukacije) dobit će samo polaznici ove edukacije. Za pristup grupi potreban je Linkedin account.
 • Upiti predavačici mogu se slati na e-mail info@edukacije.hr.
 • Broj osoba na radionici je ograničen na 9 polaznika plus predavač.
 • Prijave se zaprimaju po redoslijedu uplata.

Ako vas zanimaju prava i obveze poslodavaca u slučaju otkazivanja ugovora o radu, dođite na naš seminar Otkazi u vrijeme korona krize.

Više informacija o kriznom menadžmentu pronađite na poveznici.

Važna obavijest!

Rad u Auditoriju Kraš ili drugom mjestu održavanja radionice će se održavati prema uputama stožera civilne zaštite RH te će se rad istih prilagođavati prema daljnjim informacijama i uputama ovisno o razvoju situacije sa virusom COVID-19.

 

Isprobajte koliko je dobro prije nego zatražite Inhouse ili individualnu radionicu samo za vašu tvrtku.

Prije nego zatražite Inhouse radionicu, pošaljite izvidnicu (jednog ili dva kandidata) na ovu radionicu. Kotizaciju uplaćenu za “izvidnicu” odbit ćemo od cijene inhouse radionice. Ovu radionicu je moguće prilagoditi i napraviti samo za vašu tvrtku.  Javite nam se telefonom ili e- mailom.

Predavač
Kristina Androlić
 
Cijena
1.990,00 + PDV

Podijelite na društvenim mrežama
Za dvije ili tri osobe iz iste tvrtke na istoj edukaciji – 10% popusta.
Fizičke osobe – 25% popusta na sve naše proizvode.
Humanitarne i neprofitne udruge – 50% popusta na sve naše proizvode.