Praktično vođenje projekata

vođenje projekata

Vođenje projekata od ideje do realizacije uz primjere i predloške za svakodnevno poslovanje.

Složenost je izazov u upravljanju projektima. Stoga jednostavnost i praktičnost moraju biti rješenje, a upravo to vam nudimo kroz ovu edukaciju!

Praktično vođenje projekata

Projekti su glavno sredstvo pokretanja promjena u organizacijama, a voditelji projekta su odgovorni za realizaciju promjena.

Organizacije iniciraju projekte najčešće zbog dva glavna razloga – popravljanje trenutne situacije te zbog novih prilika i prihoda u svrhu povećanja vrijednosti organizacije.

Organizacije se sve više usmjeravaju prema upravljanju zasnovanom na pojedinačnim projektima da se postigne više sa manje uloženih sredstava i budući da potražnja za učinkovitim i uspješnim voditeljima projekata neprestano raste, sve veći broj pojedinaca nailazi na mogućnost da prvi put sami upravljaju nekim projektom.

U savršenom svijetu bi svaki mogući kandidat za novopečenog voditelja projekta imao iza sebe određeno formalno obrazovanje, iskustvo stečeno tijekom pripravničkog staža, mentora ili trenera, međutim u realnosti to nije uvijek moguće.

U realnom svijetu je glavni problem nedostatak stručnih ljudi koji mogu na kvalitetan način voditi projekt i to tako da projekt na kraju bude i – uspješan!

Što ćete dobiti kroz ovu edukaciju?

Tijekom ovog treninga Praktično vođenje projekata polaznici će se upoznati sa profesionalnim alatima, tehnikama i metodologijama upravljanja projektima, uključujući međunarodne trendove i tehnike upravljanja projektima u kombinaciji sa izvrsnim praktičnim primjerima. Upoznat će različite životne ciklus projekta, ovisno o različitim metodologijama i pristupima upravljanja projektima od pokretanja projekta do faze završetka.

Korištenjem kratkih studija slučaja, praktičnih vježbi, predavanja i razmjene znanja, polaznici imaju priliku primijeniti najbolje prakse i razmijeniti iskustvo na treningu što će u konačnici omogućiti da mogu uspješno provesti projekt.

Koristi za polaznike:

 • Dobiti znanje i iskustvo za pronalaženje pravih odgovora svima koji rukovode svojim prvim projektom.
 • Saznati i naučiti ključne koncepte i osnove koje stoje iza različitih tehnika, principa, pristupa i metodologija upravljanja projektima: od tradicionalnih do agilnih principa i odabir “pravog” načina vođenja ovisno o tipu projekta
 • Saznati koje su potrebne vještine i osobine koje trebaju imati učinkoviti voditelji projekata
 • Naglasiti važnost „vođenja“ projekta u odnosu na usputno smišljanje načina za „rukovođenje“.
 • Skratiti vrijeme „učenja uz posao“ dijeljenjem naučenih lekcija iz bogate prakse trenera.

Koristi za tvrtke (kupca):

 • Povećanje zadovoljstva klijenata – korištenjem metodoloških principa u vođenju projekata povećava se mogućnost isporuke rezultata projekta u roku/budžetu i kontrola svih čimbenika koji dovode do uspješne realizacije.
 • Povećanje kompetencija djelatnika – voditelji projekta i članovi projektnih timova će dobiti potrebno znanje i alate kako bi postali samouvjereniji, kompetentniji i vještiji za postizanje rezultata projekta – za sebe, organizaciju i klijente.
 • Reputacijski integritet i konkurentska prednost – primjena provjerenih alata i metodologija vođenja povećava mogućnost realizacije projekta (u roku, u budžetu) sukladno očekivanjima klijenta u odnosu na usputno smišljanje načina kako provesti projekt te samim tim se postiže konkurentska prednost u odnosu na druge organizacije koje nemaju educirane djelatnike i metode/alate za vođenje projekata.
 • Poboljšanje efikasnosti – Voditelji projekata koji se mogu učinkovito nositi s rizicima dosljedno će i pouzdano realizirati uspješne projekte optimizirajući vrijeme, novac i resurse.

Ciljne skupine

 • Pojedinci za koje je vođenje projekata posve novo područje: tehnolozi, znanstveni djelatnici, studenti, izvršni rukovoditelji, voditelji razvoja poslovanja.
 • Profesionalci koji na sebe preuzimaju svoje prvo upravljanje nekim projektom: voditelji radnih skupina, administratori projekata, koordinatori projekata, poslovni analitičari, arhitekti rješenja, voditelji planiranja, menadžeri kvalitete, osobe koje pružaju podršku projektima  u različitim ulogama.
 • Iskusni voditelji projekata i timova sa nedostatnim formalnim obrazovanjem.

 

PLAN TRENINGA PRAKTIČNO VOĐENJE PROJEKATA
1. DAN
 • Pregled upravljanja projektima (definicija, rezultati, vrijednosti, izazovi, elementi uspjeha)
 • Trendovi u upravljanju projektima (metodologije, modeli, životni ciklusi)
 • Voditelj projekta – mađioničar na djelu (uloga, znanja, vještine, osobine, alati)
 • Kako započeti projekt? (ključna načela, kontrolne liste, dokumenti, struktura)
 • Izrada plana projekta (procjene, vremenski plan i plan budžeta)
2. DAN
 • Osnove upravljanja pri nadziranju projekta (tehnike praćenja realizacije, izvještavanje, izazovi, promjene i rješavanje problema)
 • Rizici su naši prijatelji (pojmovi, strategije i alati)
 • Izvedba projekta (vođenje, timski rad, komunikacija, upravljanje podizvođačima, upravljanje očekivanjima)
 • Zatvaranje projekta (kontrolna lista, izazovi, otkazivanje projekta, naučene lekcije, dokumentacija)
 • Savjeti za probleme iz prakse (pragmatična rješenja za probleme iz prakse)

 

Termin održavanja možete pogledati u zaglavlju desno.

Cijena za 2 dana treninga: 3.690 kn +PDV

Članovi PMI Hrvatska imaju 15% popusta na cijenu kotizacije.

Trajanje: Od 9.00 do 16:30h (2 pauze za kavu i 1 pauza za ručak).

Lokacija: Auditorij Kraš, Ravnice 48, Zagreb

 • Materijali se dobivaju na početku treninga, a uvjerenje o pohađanju na kraju predavanja. 
 • Trener će pružiti izvorne predloške projektnih dokumenata koji se koriste u prezentaciji u elektronskom obliku kako bi se nakon treninga mogli poslati sudionicima obuke.
 • Treneru će se omogućiti fotografiranje prije, za vrijeme i nakon treninga. Svrha je dokumentiranje praktičnih vježbi kako bi se nakon treninga mogli poslati sudionicima treninga.
 • Za 2 dana treninga Praktično vođenje projekata polaznici mogu prijaviti 14 PDU sati edukacije za upravljanje projektima koji se mogu koristiti za nositelje PMI® certifikata ili koristiti kao preduvjet za prijavu PMI®  certifikacije.

Konzultacije s trenericom:

 • Za otvoreni seminar: 10 dana nakon održanog seminara, e-mailom
 • Za inhouse seminar: 1 mjesec nakon održanog seminara, e-mailom, mobitelom

Predavač: Tatjana Kotarski, PgMP® , PMP®  Više na poveznici.

Ako imate kakve nedoumice oko dolaska na seminar zbog korona virusa, za vas smo osigurali socijalno distanciranje, o čemu više možete vidjeti u ovom videu:

Više informacija u PMI Hrvatska pronađite na poveznici.

Više informacija o otvorenim seminarima pronađite na poveznici.

 

Lokacija
Zagreb, Auditorij Kraš
Termin
21.01.2021 do 22.01.2021
Termin
01.04.2021

Trajanje
9:00-16:30
Predavač
Tatjana Kotarski
 
Cijena
3.690,00 + PDV

Podijelite na društvenim mrežama
Za dvije ili tri osobe iz iste tvrtke na istoj edukaciji – 10% popusta.
Fizičke osobe – 25% popusta na sve naše proizvode.
Humanitarne i neprofitne udruge – 50% popusta na sve naše proizvode.