Pravna akademija

pravna akademija

Pravna akademija sastoji se od 8 modula – 7 uživo i jednog online. Pokriva kompletno polje radnih odnosa i omogućava poslodavcima da se usklade sa svim propisima, ali i pronađu inovativna rješenja u sferi fleksibilnog zapošljavanja i rada na daljinu.

Pravna akademija

Radno pravo i odnosi sa zaposlenicima iznimno su osjetljiv dio poslovanja svake tvrtke. Razumjeti sve odredbe i ispravno ih primijeniti – posebno u turbulentnim okolnostima poput aktualne korona krize – nije nimalo jednostavno.

Zato smo kreirali Pravnu akademiju – mjesto gdje ćete kroz osam modula na jednom mjestu dobiti točne, precizne i primjenjive informacije o svim segmentima radnog prava.

Od zapošljavanja, preko bolovanja, rada na daljinu, utjecaja GDPRa na radne odnose do otkaza – sve je detaljno elaborirano i pojašnjeno ovom sveobuhvatnom edukacijom koju bi trebao pohađati svaki djelatnik pravnog ili HR odjela kao i manageri koji sami upravljaju svojim timom.

Opis obrazovnog programa Pravna akademija

Pravna akademija sastoji se od 8 modula – 7 uživo i jednog online. Pokriva kompletno polje radnih odnosa i omogućava poslodavcima da se usklade sa svim propisima, ali i pronađu inovativna rješenja u sferi fleksibilnog zapošljavanja i rada na daljinu.

Voditelj akademije pruža i individualne konzultacije putem e-maila i uživo, tako da uz načelne upute možete dobiti i konkretne odgovore vezane uz vaše potrebe i situacije u tvrtki.

Osmi modul Pravne akademije je iscrpna zbirka svih dokumenata i ugovora potrebnih za ustroj i uspješno vođenje svih procesa od trenutka sklapanja do trenutka raskida radnog odnosa.

Cijena i prijava na obrazovni program

Pravna akademije se sastoji od 8 modula, a ukupna cijena iznosi 7.200 kn + PDV.

Datume održavanja pojedinih seminara pronađite kod opisa modula, niže u tekstu.

Prijaviti se možete odmah putem online obrasca – potražite ga gore desno.
Ako ste već bili na nekom od ovih seminara, ne morate ponovo dolaziti ukoliko ne želite. Cijenu seminara koje ste pohađali odbit ćemo od ukupne cijene.

Zašto vam ovo treba?

Ako tek postavljate temelje svoje službe, ovaj set edukacija pomoći će vam da brzo, jednostavno i u skladu sa zakonima organizirate sve segmente HR-a – od zapošljavanja, preko vođenja do otkazivanja ugovora.
Vaša organizacija doživjela je velike promjene uvjetovane otvaranjem prema novim oblicima rada, korona krizom ili internim razlozima i treba vam cjeloviti reset HR procesa i procedura?
Želite provjeriti jeste li u svim segmentima upravljanja zaposlenicima usklađeni s pravnim propisima i tako spriječiti propuste, kazne i neugodnosti? U svemu navedenom pomoći će vam ova akademija.

 

Kako se prijaviti?

Broj polaznika je ograničen radi epidemioloških i didaktičkih razloga.
Na pojedine seminare koji sačinjavaju Pravnu akademiju može se prijaviti zasebno, neovisno o ovoj akademiji, no polaznici Akademije imaju prednost prijave uz nižu cijenu.
Nakon što ispunite prijavu dobit ćete ponudu e-mailom, ako je ne dobijete odmah, molimo, provjerite spam folder.
Želite li obročno plaćanje, slobodno nam se obratite zahtjevom. Ovisno o broju prijavljenih sudionika, omogućit ćemo vam plaćanje u ratama.

Predavač: Marko Borsky, odvjetnik specijaliziran za radno i trgovačko pravo. Diplomirao i položio pravosudni ispit u Zagrebu gdje vodi vlastiti odvjetnički ured.

Detaljan opis obrazovnog programa Pravna akademija:

Pravna akademije sastoji se od ukupno osam modula od kojih se sedam odvija uživo, a jedan online u vidu uvijek dostupne e-zbirke dokumenata za pravne odjele.

MODUL 1

Nadzor i privatnost radnika – zaštita osobnih podataka i dostojanstva radnika

Neadekvatno ponašanje radnika može nanijeti štetu ugledu i poslovanju kompanije. Zato se svi slažu kako postoji opravdana potreba za nadzorom djelatnika i njihovog vladanja. Istodobno, zakonodavac jako strogo propisuje uvjete, načine i mehanizme nadzora. Ovaj modul iscrpno pojašnjava sve zakonske okvire nadzora. Također, saznat ćete i novosti u vezi regulacija novih tehnologije i načina njihove upotrebe u svrhu nadzora.

Datum održavanja: 20.05. 2021. od 9:00 do 13:30 sati, Zagreb, Kraš Ravnice 48

MODUL 2

Radno vrijeme, odmori i dopusti – za HR i pravne odjele

Poslovanje nekih tvrtki zahtijeva prekovremene sate, skraćeno radno vrijeme ili se radno vrijeme mora prilagođavati sezonalnosti u obimu posla. Organiziranje rada u takvim uvjetima treba precizno uskladiti sa zakonima jer su sankcije radi kršenja propisa vrlo neugodne za tvrtke. Ovaj modul otklonit će sve nedoumice u ovom segmentu radnog prava.

Datum održavanja: 26.5.2021. od 9:00 do 12:30 sati, Zagreb, Kraš Ravnice 48

MODUL 3

Zlouporaba bolovanja – prava i obveze radnika i poslodavca

Iako je zlouporaba bolovanja težak prekršaj, sankcioniranje ovakvog ponašanja u praksi je vrlo složeno. Zakon propisuje strogi set pravila kojih se poslodavac mora striktno držati. U protivnom riskirate skupe i dugotrajne sudske sporove. Ovaj modul pomoći će vam zaštititi interes svoje tvrtke pravovremenom i sa zakonima usklađenom reakcijom.

Datum održavanja: 10.06.2021. od 9:00 do 13:30 sati, Zagreb, Kraš Ravnice 48

MODUL 4

Fleksibilno zapošljavanje

Moderno tržište rada nudi niz novih oblika rada koji mogu biti atraktivni poslodavcima iz raznih razloga – od financijske isplativosti, preko jednostavnijeg pronalaska adekvatnog djelatnika pa sve do rješavanja pitanja sezonalnosti. Koji oblici rada postoje i koji su pravni zahtjevi svakog od njih tema je sedmog modula Pravne akademije.

Datum održavanja: 11.06.2021. od 9:00 do 13.30 sati, Zagreb, Kraš Ravnice 48

MODUL 5

Zakonski okvir za rad od kuće ili drugog izdvojenog mjesta rada

Rad od kuće potrebno je posebno regulirati aneksom ugovora, osigurati potrebne uvjete i u nekim slučajevima nadoknaditi troškove djelatnicima. Ovaj će vam modul pomoći u svim koracima organiziranja rada od kuće i pravnom usklađivanju s važećim zakonima.

Datum održavanja: 16.06.2021. od 9:00 do 13.30 sati, Zagreb, Kraš Ravnice 48

MODUL 6

Ugovori o radu i otkazivanje radnicima – za HR i pravne odjele

Ovaj modul posebno je zanimljiv tvrtkama koje su zbog korona krize u lošoj situaciji i imaju višak radnika. Kako dati otkaz na pravi način, koje vrste otkaza postoje i kako se zaštiti od potencijalnih kazni i sankcija tema je drugog modula Akademije.

Datum održavanja: 18.06.2021. od 9:00 do 12:30 sati, Zagreb, Kraš Ravnice 48

MODUL 7

Zaštita prava radnika vs. prava i obveze poslodavca – za HR i pravne odjele

Poslodavac ima veliku odgovornost za zaštitu radnika, a posebice osjetljivih skupina (trudnica, invalida, osoba koje su doživjele ozljedu na radnom mjestu, maloljetnika i sl.). Važno je poznavati sve stavke ovog dijela radnog prava kako bi se izbjeglo sudske sporove i neugodne sankcije.

Datum održavanja: 09.07.2021. od 9:00 do 12:30 sati, Zagreb, Kraš Ravnice 48

MODUL 8 (online)

Zbirka dokumentacije za pravne odjele

Ova zbirka osigurava sve potrebno za upravljanje pravnim procesima tvrtke – od dokumenata vezanih za zapošljavanje, preko praćenja razvoja, edukacija i vrednovanja djelatnika do bolovanja, otkaza i odlaska u mirovinu. Iznimno vrijedan resurs koji olakšava rad pravnom odjelu i štedi enormnu količinu vremena.

Ako vas zanima Zakon o radu, možete ga pronaći na poveznici.

Lokacija
Zagreb, Auditorij Kraš
Termin
20.05.2021 do 18.06.2021

Trajanje
7 dana
Predavač
Marko Borsky
 
Cijena
7.200,00 + PDV

Podijelite na društvenim mrežama
Za dvije ili tri osobe iz iste tvrtke na istoj edukaciji – 10% popusta.
Fizičke osobe – 25% popusta na sve naše proizvode.
Humanitarne i neprofitne udruge – 50% popusta na sve naše proizvode.