Zbirka selekcijski i onboarding procesi

selekcijski i onboarding procesi

Želite li dobiti detaljne upute kako provoditi sva tri procesa – selekciju, orijentaciju i onboarding – brzo, uspješno i stručno? Za vas smo, u suradnji s vrhunskom HR stručnjakinjom, napisali Zbirku: Selekcijski i onboarding procesi.

Jeste li znali da je potrebno  čak 8-12 mjeseci (ovisno o kompleksnosti posla) da novi zaposlenik  postane jednako efikasan kao njegovi iskusniji kolege?
Događa li vam se da uložite mnogo vremena i truda, ljudskih i financijskih resursa u pronalaženje, selekciju, zapošljavanje i uhodavanje novih zaposlenika, a oni ili odu brzo ili ostanu, ali ne ispunjavaju očekivanja? Ne brinite, uz Zbirku Selekcijski  i onboarding procesi riješit ćemo vaše probleme.

Znate li što je u takvim slučajevima krenulo po zlu? Dva su moguća odgovora;
1. selekcijski postupak (proces pronalaženja, ocjenjivanja i zaposljavanja novih radnika)
2. orijentacijski i onboarding postupci (procesi obuke i uhodavanja novozaposlenih)

Selekcijski i onboarding procesi pod pritiskom i kratkim rokovima

Selekcijske postupke zasigurno provodite, no provodite li ih dovoljno temeljito i pažljivo ili se nerijetko događa da ste pod pritiskom kratkih rokova i hitne potrebe za novim radnicima bili prisiljeni izbaciti nekoliko „manje važnih“ koraka i zaposliti nekoga „još jučer“?
I ako ste dobili dovoljno vremena, znate li koje sve korake i kako ih pravilno i stručno provesti?

• Kako i gdje objavljujete oglase za posao?
• Kako privlačite novi kadar da poželi doći raditi baš kod vas?
• Kako testirate vještine i karakterne osobine potencijalnih zaposlenika?
• Kako provodite intervjue?
• Kako evaluirate i „čitate“ rezultate dobivene testiranjem i intervjuima?

No, taman i da ste tijekom selekcije odradili sve savršeno te odabrali idealnog radnika/radnike i dalje vam preostaju (možda čak i kompleksniji i još važniji) procesi orijentacije i onboardinga.
Znate li razliku između orijentacije i onboardinga?

Ukoliko ste s novozaposlenima proveli (vi kao HR manager + netko od iskusnijih kolega iz odjela novozaposlenog) nekoliko prvih dana, upoznavajući ga s kolegama i nadređenima te pokazujući mu osnove njegovog svakodnevnog posla (obično se svede na lociranje pojedinih foldera i dodjeljivanje potrebnih korisničkih podataka i šifri), onda ste “ostali” na orijentaciji.

Orijentacija vs. onboarding

Tijekom procesa onboardinga zaposlenici se  temeljito upoznaju sa svojim odjelom, korporativnom kulturom i poslovnim ciljevima cijele tvrtke, sudjeluju u sastancima i radu na projektima uz mentorstvo i pomoć iskusnijih suradnika i voditelja odjela…

Onboarding  stvara poveznice između ciljeva tvrtke i svakodnevnog rada novozaposlenog.
S druge strane, orijentacija je znatno brži proces, a nerijetko se svodi i na običnu HR checklistu.
Usporedite li fokus, trajanje, sadržaj i ishod orijentacije i onboardinga, shvatit ćete da su oboje potrebni vašim novim zaposlenicima i da se ne isključuju.
Kada se zajedno koriste, orijentacija i onboarding uvelike doprinose zadovoljstvu poslom, smanjenju stresa i fluktuacije zaposlenika te povećanju učinkovitosti i angažiranosti zaposlenika.

Želite li dobiti detaljne upute kako provoditi sva tri procesa – selekciju, orijentaciju i onboarding – brzo, uspješno i stručno? Za vas smo, u suradnji s vrhunskom HR stručnjakinjom, napisali Zbirku: Selekcijski i onboarding procesi.

Ovom Zbirkom dobit ćete jedinstvenu na tržištu literaturu i sve materijale za uspješno, brzo i stručno provođenje postupaka selekcije, orijentacije i onboardinga novozaposlenih – na jednom mjestu – u online formatu (uvijek dostupno na tabletu, mobitelu, računalu) + priloge spremne za download i popunjavanje te prilagodbu vašim specifičnim potrebama.

Olakšajte i unaprijedite posao HR djelatnika da bi mogli kvalitetno brinuti o radnicima te kontinuirano povećavati njihovo zadovoljstvo i učinkovitost, a samim time i podizati učinkovitost vaše tvrtke! Postanite jedna od sve brojnijih tvrtki u Hrvatskoj koje su spoznale potrebu za kvalitetnim i organiziranim odnosom prema radnicima kao najvažnijem resursu svake tvrtke.

Sadržaj Zbirke Selekcijski i onboarding procesi:
Zbirka se sastoji od sljedećih poglavlja:
• Dio prvi: Selekcijski postupak
• Dio drugi: Orijentacija i onboarding

Prilozi su:
Smjernice za izradu opisa radnog mjesta
Obrazac prikupljanja i ocjene zadataka
Obrazac opisa radnog mjesta
Obrazac intervjua uživo
Katalog situacijskih pitanja o ispunjavanju ostalih zahtjeva
Obrazac ocjene ispunjavanja zahtjeva – intervju uživo
Smjernice za greške u ocjenjivanju

Cijena izdanja: 980 kn + PDV

Želite “baciti oko” kako izgleda ova zbirka?

Izvolite link https://www.edukacije.hr/course/hr-zbirka-2-selekcijski-i-onboarding-procesi/

Gdje god vidite ovaj natpis preview: možete ga kliknuti i pogledati navedeni dio:

 

 

 

O autorici: Petra Grabušić je diplomirani ekonomist. Dodatno se obrazovala u području HR menadžmenta na poslovnoj akademiji u Zagrebu. Stekla je pedagoško-psihološku i andragošku izobrazbu. Educira se i usavršava u području HR management-a i leadership-a i na međunarodnoj razini.
Certificirala se kao SDI facilitator. Predavač je iz područja upravljanja ljudskim potencijalima te leadership-a i management-a na nekoliko poslovnih škola. Devet godina radila je kao voditeljica ljudskih resursa u proizvodnoj tvrtci Dunapack -valoviti papir, potom kao regionalna voditeljica ljudskih resursa KIA Motors Adria Group-e, a danas je voditeljica HR odjela Fortuna grupe.
Ujedno je i vlasnica tvrtke za poslovno savjetovanje.

Ova zbirka je namijenjena:
-managerima i djelatnicima odjela human resource i ljudskih potencijala, linijskim managerima, voditeljima odjela i zaposlenika, direktorima velikih, srednjih i malih tvrtki koji su svjesni da su ljudi najvrjedniji resurs svake pa i njihove tvrtke.

Način rada sa e-zbirkom Selekcijski i onboarding procesi: Olakšajte si i ubrzajte posao. S ovim obrascima/ šprancama spremnim za skidanje i upotrebu, uz malu doradu i prilagodbu, dobit ćete gotove sve najvažnije elemente postupaka odabira/selekcije, orijentacije i onboardinga (uhodavanja novozaposlenih).

Uz obrasce tu su i koncizna, ali detaljna i jasna objašnjenja autorice, HR stručnjakinje s višegodišnjim iskustvom u upravljanju ljudskim potencijalima u velikim, multinacionalnim kompanijama iz različitih sektora ( proizvodni, retail…). Ukoliko zatreba, kupcima zbirke na raspolaganju je i mogućnost e – mail komunikacije i konzultacija s autoricom.

Kupac dobiva pristupne/ulazne podatke za ulazak u zbirku, korištenje je izrazito lako i praktično, a zbirka je dostupna uvijek i svugdje preko laptopa, računala, tableta, mobitela…

Petra Grabušić vodi naše seminare: Svrsishodna sistematizacija radnih mjestaOnboarding vs. orijentacija novozaposlenih te Ključni pokazatelji uspješnosti zaposlenika. Pozivamo vas da se prijavite i naučite kako upravljati zaposlenicima.

Više o Zakonu o radu pročitajte na poveznici.

Autor
Petra Grabušić
 
Cijena
980,00 + PDV
Podijelite na društvenim mrežama
Za dvije ili tri osobe iz iste tvrtke na istoj edukaciji – 10% popusta.
Fizičke osobe – 25% popusta na sve naše proizvode.
Humanitarne i neprofitne udruge – 50% popusta na sve naše proizvode.