Akcija!
Rad od kuće - fleksibilno mjesto rada seminar

Rad od kuće – fleksibilno radno mjesto: zakonski okvir

1.341,00 kn1.490,00 kn + PDV

Rad od kuće, i fleksibilno radno mjesto, u okviru zakonskih propisa, moguć je u nekoliko jednostavnih koraka. Napravite ih odmah. Kazne za neusklađenost na ovom području su i do 100.000 kuna. Molimo odaberite jedan od raspoloživih termina:  11.12 i 12.02.2020
Očisti

Opis

Zaposleni povremeno ostaju doma i rade od kuće? Zaposlenima se omogućava rad od kuće ponekad, često ili stalno? Zaposleni rade u prodavaonicama ili skladištima koji se nalaze na lokaciji različitoj od sjedišta tvrtke?

Brojne su prednosti i za vas i za radnika. Sve je u redu dok je sve u redu, ali u slučaju kontrole ili nezgode radnika na radu od kuće, zakonski okvir je vrlo jasan, a kazne za prekršaje su od 61.000 do 100.000 kn. Vjerujemo da će se naši zakoni uskladiti s današnjim potrebama za fleksibilnim oblicima rada kao što je rad zaposlenih od kuće, ali za sada zakonske obaveze trebamo ispunjavati premi važečim zakonskim propisima.

Kako bi sigurno i jasno ispunili potrebne zakonske obaveze i iskoristili prednosti koje vam pruža rad radnika od kuće ili druge izdvojene lokacije, za vas smo organizirali ovaj seminar gdje ćete na jednom mjestu dobiti sve potrebno za sigurno i zakonsko organiziranje takvog rada. Na edukaciji ćete dobiti i sve potrebne predloške ugovora, o radu, aneksa ugovora o radu i listu provjere za zaštitu na radu, kao i dodatka koji trebati staviti u procjenu rizika:

Rad od kuće – fleksibilno radno mjesto

Zakonski okvir: Zakon o radu i Zakon o zaštiti na radu

Predavači:

Kristian Plazonić, dipl. jur., predavač i publicist sa stalnom odvjetničkom praksom, specijaliziran za radno pravo
i Davor Tudja dipl. ing. sugurnosti, stručnjak zaštite na radu

Mjesto i datum:

Zagreb,   11.12.2019 i 12.02.2020

Raspored seminara:

9:00 – 10:30 Zakonski okvir nadležan za rad od kuće ili drugog izdvojenog mjesta rada +
sadržaj i predložak internih akata i aneksa ugovora o radu sa kojima se regulira rad od kuće i može riješiti naknada za za korištenje vlastitog prostora, strojeva i drugih troškova radnika

10:30-11:00 Pauza za kavu i networking

11:00-12:00 Radnje potrebne za zadovoljenje zahtjeva sigurnosti na radu + “check” lista – lista za provjeru zaštite na radu

12:00-13:00 individualna pitanja polaznika i pojašnjenja predavača

Cilj seminara

Današnji način poslovanja i razvoj informacijskih tehnologija značajno je proširio mogućnosti rada od kuće ili bilo koje druge izdvojene lokacije.

Prednosti ovakvog rada ima i na strani radnika i na strani poslodavaca:

Radnicima se omogućuje fleksibilnost u (samo)organizaciji radnog vremena, bolja koncentracija na rad i veća produktivnost rada, ušteda vremena potrebnog za prijevoz na posao i s posla, te općenito mogućnost da lakše usklade svoje poslovne i obiteljske obaveze.

Poslodavcima se otvara mogućnost zapošljavanja visoko specijaliziranih kadrova (npr. na skraćeno radno vrijeme gdje odlazak i povratak s posla često čini nepremostivu prepreku), visoka produktivnost rada, zapošljavanje značajno dislociranih radnika, ušteda u potrebnom uredskom prostoru, a značajnu ulogu ima i mogućnost poslodavca da privuče ili zadrži talentirane kadrove kojima je povremeni ili stalni rad od kuće značajan ili presudan motivacijski faktor.

Zakonski okvir ima jasno propisana pravila i visoke kazne za nepridržavanje istih.

Na ovom seminaru će se razjasniti sve potrebne radnje kako bi se rad od kuće mogao iskoristiti u legalnom okviru.

Uz to će se skrenuti pozornost na najbitnije organizacijske zahtjeve takvog rada.

Koristi za polaznike radionice:

Na seminaru:

  • Ćete saznati koji je nadležan zakonski okvir i što smijete, a što ne smijete napraviti za rad od kuće ili druge izdvojene lokacije
  • Dobiti ogledne primjerke ugovora o radu ili aneksa ugovora o radu i dio procjene rizika potreban za rad od kuće ili druge izdvojene lokacije
  • Saznati kako zadovoljiti zakonske odredbe vezane uz sigurnosne i zdravstvene mjere (oprema i osposobljenost radnika)
  • Dobiti “check” listu zaštite na radu i ogledne primjere potrebnih dokumenata
  • Saznati kako se može isplatiti troškove za rad radnika od kuće

Kome je seminar namijenjen

Svim odgovornim osobama ili vlasnicima tvrtki u kojima zaposleni stalno ili povremeno rade od kuće ili druge izdvojene lokacije ili o tome razmišljaju.

Cijena radionice:

Redovna cijena: 1.490kn (+PDV)
Za termin 11.12, cijena za rane prijave vrijedi za prijave do 11.11.2019 1.341 kn (+PDV)
Za termin 12.02.2020, cijena za rane prijave vrijedi za prijave do 13.01.2020 1.341 kn (+PDV)

U cijenu su uračunati materijali radionice i osvježenje u pauzama.
Broj polaznika je ograničen. Prijave se zaprimaju po redoslijedu uplata.

Osigurajte svoje mjesto ranom prijavom i uplatom!

Fotografije s prijašnjih termina koji su se popunili u rekordnom roku, osigurajte svoje mjesto na vrijeme!

Rad od kuće - fleksibilno mjesto rada popunjeni seminar 26.03
Rad od kuće – fleksibilno mjesto rada popunjeni seminar 26.03

Saznajte više:

Ukoliko već nemate Zakon o radu pronađite ga na ovom linku: Zakon o radu (pročišćeni tekst) i obratite pažnju na Članak 17. koji govori o potrebnim stavkama ugovora (ili aneksa) o radu i Članak 229 stavak 4 koji govori o kaznama predviđenim za nelegalan rad od kuće ili nekog drugog izdvojenog mjesta rada.

Zanimljiva prezentacija Talentora u suradnji sa HGK, će vam pružiti mnogo podataka iz istraživanja među zaposlenicima i managementu hrvatskih tvrtki. Tu ćete naći brojne podatke koje možete iskoristiti u argumentaciji fleksibilnog radnog mjesta za vašu tvrtku.

Dodatne informacije

Termin

11.12.2019, 12.02.2020

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Rad od kuće – fleksibilno radno mjesto: zakonski okvir”